top of page
  • Obrázek autoraPRODÁNO

'68 Pontiac Catalina


Tentokrát inzerce obrácená naruby – prodal jsem Pontiac Catalina z roku 1968. Prodal jsem ho rychle a myslím, že oprávněně rychle, přesto jsem byl překvapený, kolik zájemců se našlo ještě před uveřejněním inzerátu. Vlastně byla zmínka pouze zde na blogu. O to víc si cením zájmu, který Catalina způsobila.


Ano, je to GM, je to Pontiac a ještě fastback, pro hodně lidí vysněný model. Ale to každý asi chápe, ty linie nemají chybu, jsou jako ze sna, zkrátka neuvěřitelné. A motor a jeho záběr spojený se zvukem duálních výfuků, to je prostě bomba. Navíc tahhle Katka byla opravdu ve vynikajícím stavu, bez známek koroze, mechanicky i motoricky vynikající, v interiéru bezchybná, najeto 52 tis.mil.


Mám jednu starší podobnou zkušenost s Catalinou , byla sice z roku 1965, ale pocit z jízdy a celkové atmosféry vozu byl stejný. Pontiac má zkrátka nezaměnitelnou auru, kterou Mopar ani Ford neumí. Ale proč to tak je, to opravdu netuším, na to se ptejte odborníků, já to beru jen pocitově, okem a duší laika.




























1 231 zobrazení
bottom of page